Kostplan 2022

Lørdag d. 24. juli 2021

Poulet au cola et riz

Ingredienser (10 personer)

Kylling i cola
2 kg kyllingebryst
1 liter cola
1 liter ketchup
1/3 fl rødvin
2 hønsebouillontern
3 oksebouillontern
5 fed hvidløg
30 gr. frisk ingefær

Tilbehør
1,5 kg ris

Salat
1/2 spidskål
1 iceberg
1 agurker
2 dåser majs
2 peberfrugt
4 tomater
2 fetaost
Salatdressing

Fremgangsmåde:

Vask hænder!!

Tænd alle ovne på 180 grader.

Skær kyllingebrysterne i mindre stykker (f.eks. strimer af 2-3 cm tykkelse), og brun dem på et par pander. Gerne af flere omgange, da kyllingestykkerne ellers begynder at koge i stedet for at stege.

Samtidig går I igang med at lave sovsen: I en gryde blandes cola, ketchup, rødvin, hakkede hvidløg, fintrevet ingefær og bouillontern. Varm sovsen op.

Den brunede kylling fordeles i fade og der hældes sovs ved, op til 3-4 cm fra kanten. Sæt fadene i ovnen i 45-60 minutter ved 180 grader.

Kog risene i en gryde. Der benyttes 1,5 del vand til hver del ris. Dvs. hvis der er 3 liter ris, skal der bruges 4,5 liter vand. Tilsæt salt. Når risene er færdigkogt, slukkes for blusset og der lægges et par håndklæder på låget så de holder sig varme.

Mens kyllingen er i ovnen og risen koger, laves salat. Skær gerne grønsagerne ud og læg dem i hver sin skål, så folk selv kan blande deres salat.

Søndag d. 25. juli 2021

Lasagne m/salat og flute

Ingredienser (10 personer)

Lasange med salat og flyte beretnet til
10 personer  
Lasagne Lasagne Vare
2,00 kg oksefars hakket oksekød
27,67 stk lasangeplader
2,67 stk løg
10,00 stk gulerødde
1,33 kg hakkede tomater
0,50 kg koncentreret tomatpure
1,67 spsk oregano
1,67 spsk tørret basilikum
2,67 tern oksebouillontern
0,30 liter vand
Bechamelsovs Bechamelsovs
166,67 gram smør
166,67 gram hvedemel
1,67 liter minimælk
0,30 kg skæreost
0,00 stødt muskat
0,00 salt
0,00 peter
Salat Salat
1,00 stk iceberg salathoveder
1,00 stk agurker
1,00 stk røde peber
0,33 ds løse mejr
3,33 stk tomater
0,33 stk Bøtte fetaost
0,00

 

 

Gulerodssalat (15 pers)

  • 4 kg gulerødder
  • 3-4 æbler.
  • 2 dl rosiner.
  • saft fra 1/2-1 citron.
  • lidt sukker.

 

Fremgangsmåde

Vask hænder!!

Tænd ovnen på 200º C varmluft/225º C alm. ovn.

Del holdet i 2: Nogen laver salat, andre laver lasagne/flute

Lasagne:
Hak løgene og riv gulerødderne, skær/riv bladselleri. Svits løgene sammen med kødet i en gryde til kødet er brunt. Switch hakkede tomater, tomatpuré, gulerødder, oregano, basilikum, bouillon samt salt og peber i en gryde, tilsæt løgene og kødet og lad det hele simre 5-10 minutter.

Smelt imens smøret i en lille tykbundet gryde. Hæld melet i under kraftig omrøring, til det hele hænger sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt, og kog saucen op. Riv osten.
Kom herefter muskatnød og ost i, og lader saucen koge igennem et par minutter, mens du stadig rører rundt.
Læg skiftevis et lag kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader i et ildfast fad.
Afslut med et lag bechamelsauce. Bag lasagnen ca. 25-30 minutter.

Varm flutene med de sidste par minutter.

Gulerodssalat:
Gulerødder og æbler skrælles og rives på rivejern. Rosinerne og citronsaften blandes i.
Retten smages evt til med lidt sukker.

Mandag d. 26. juli 2021

Hjemmelavet Burger – opskriften med perfekte bøffer & burgerboller

Inspireret (sakset) fra https://gastromand.dk/hjemmelavet-burger-burgerboller-bof/

Forberedelses tid: 1 time. Tilberedelses tid: 15 minutter => Samlet tid: 1 time 15 minutter (kartoffel chips startes om mogenen eller dagen forinden)

Antal: 4 burgere pr. 500 gram kød.

Ingredienser Burgerbøffer

Indkøb til burgere beregnet til  
10,00 Personer
2.500,00 g Vare
25,00 stk kiks tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i – hedder Cream Crackers/Biscuits. Et knuste saltstænger
2,50 tsk Chili (pulver)
2,50 tsk Cayenne peber
5,00 tsk Oregano
2,50 tsk Løgpulver
2,50 tsk Hvidløgspulver
5,00 tsk Paprika
10,00 tsk Salt
0,00 Rigelige med friskkværnet peber
5,00 stk Æg
5,00 sjat Piskefløde

Ingridiencer hjemmelavede burgerboller

Indkøb til burberboller beregnet til
10,00 personer
Ingridiencer hjemmelavede burgerboller
7,50 dl sødmælk
125,00 gram gær
1,25 kg Hvedemel
2,50 tsk fint salt
2,50 spsk sukker
75,00 gram smør
Æg til pensling
Sesamfrø til drys på burgerbollerne

Tilbehør fyld til burgeren

Indkøb til burgertilbehør beregnet til
10,00 personer
1,00 stk Sprød iceberg salathoved
1,00 glas Syltede agurker – rå agurk i burgere er for børn
5,00 stk Tomat I skiver.
10,00 stribe Bacon
150,00 gram Ketchup – Heinz for Guds skyld and you know it

 

Ingridienser bagte fritter  / kartoffelbåde med basilikum

Indkøb til kartoffelbåde/chips beretnet til
10,00 personer
2.000,00 gram Kartofler – evt nye koartofler

 

Burgerbøffer  – sådan gør du

Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl.
Før bøfferne formes: knus kiksene og bland dem i farsen.
Form 4 bøffer: husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).

Burgerboller – sådan går du

Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
Del dejen i 6 stykker og form dem til boller
Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.

Bagte kartoffel både/chips – sådan går du.

Vask/skrub kartofler så de er rene. Fjern evt. pletter og øjne og skær dem på langs i både i passende “chips” størrelse.
Læg kartoffelbådene i vand natten over (eller hele dagen)
Vend kartoffelbådene i olie, basilikum og salt blandingen (fx ryst dem i en pose)
Bag kartoflerne i en ovn på 200 grader ca 15-20 minutter.
Hold øje med kartoflerne og vend/rod lidt rundt i dem 1-2 gange undervejs.

 

Noter

Så er der bare tilbage at bygge burgeren og servere med pommes eller blancherede nye kartofler, som efterfølgende er stegt på panden med friskhakket rosmarin og timian til.

Tirsdag d. 27. juli 2021

Chili Sin Carne (Vegansk ret)

Onsdag d. 28. juli 2021

Festmad

  • Flæskesteg med rødkål.
  • Vegansk mors brød med hjemmelavet humus

Senere på aftenen laver Celine pandekager med Is og Michael åbner Da Caffe Club.

 

Torsdag d. 29. juli 2021

Madpandekager eller Pizza (9 personer)

Fredag d. 30. juli 2021

Restedag (9 personer)

Indkøbsliste lørdag formiddag

3 kg kyllingebryst
1,5 liter cola
1,5 liter ketchup
1/2 fl rødvin
3 hønsebouillontern
4 oksebouillontern
8 fed hvidløg
40 gr. frisk ingefær

Tilbehør
1,5 kg ris

Salat
1/2 spidskål
1 iceberg
1 agurker
2 dåser majs
2 peberfrugt
4 tomater
2 fetaost
Salatdressing

 

Indkøbsliste søndag formiddag

Kød

3 kg fars (til frikadeller)
3 kg oksefars
Pålæg til frokost
1,5 kg kylling (pita)
1,5 kg tun (pita)
Evt. også noget kebab til pita (tjek prisen)

Mejeri

Smør til morgenmad (den store)
½ kg smør til bechamelsovs
Gær (til morgenboller)
6 æg
Ost + 0,9 kg skæreost (30+) til bechamelsovs
1/4 liter Creme Fraiche
Mælk + 3 liter til bechamelsovs (købes ikke i Dagrofa)
1 bt Fetaost

Grønsager/Frugt

4 kg kartofler
14 forårsløg
4 fed hvidløg (det har vi fra lørdag)
3 bdt purløg
14 løg
2 broccolli
2 blomkål
4 iceberg
20 gulerødder
11 agurker
20 tomater
2 peberfrugt
1 ds majs
Æbler/pærer (til Inki)

Brød/Gryn/Mel

2 pk havregryn
Mel (til morgenboller) + 500 g til bechamelsovs
Rugbrød
42 lasagneplader
5 Flute
30 pitabrød

Andet

Marmelade
Hellman mayonnaise
Dressing til salat
Æbleeddike
4 oksebouillontern
Kaffefiltre
1 kg hakkede dåsetomater
0,4 kg tomatpure
Salt/peber/paprika/oregano/basilikum/muskat ? (tjek om vi har)