Lørdag d. 24. juli 2021
Poulet au cola et riz
Ingredienser (10 personer)
Kylling i cola
2 kg kyllingebryst
1 liter cola
1 liter ketchup
1/3 fl rødvin
2 hønsebouillontern
3 oksebouillontern
5 fed hvidløg
30 gr. frisk ingefær
Tilbehør
1,5 kg ris
Salat
1/2 spidskål
1 iceberg
1 agurker
2 dåser majs
2 peberfrugt
4 tomater
2 fetaost
Salatdressing
Fremgangsmåde:
Vask hænder!!
Tænd alle ovne på 180 grader.
Skær kyllingebrysterne i mindre stykker (f.eks. strimer af 2-3 cm tykkelse), og brun dem på et par pander. Gerne af flere omgange, da kyllingestykkerne ellers begynder at koge i stedet for at stege.
Samtidig går I igang med at lave sovsen: I en gryde blandes cola, ketchup, rødvin, hakkede hvidløg, fintrevet ingefær og bouillontern. Varm sovsen op.
Den brunede kylling fordeles i fade og der hældes sovs ved, op til 3-4 cm fra kanten. Sæt fadene i ovnen i 45-60 minutter ved 180 grader.
Kog risene i en gryde. Der benyttes 1,5 del vand til hver del ris. Dvs. hvis der er 3 liter ris, skal der bruges 4,5 liter vand. Tilsæt salt. Når risene er færdigkogt, slukkes for blusset og der lægges et par håndklæder på låget så de holder sig varme.
Mens kyllingen er i ovnen og risen koger, laves salat. Skær gerne grønsagerne ud og læg dem i hver sin skål, så folk selv kan blande deres salat.
Søndag d. 25. juli 2021
Lasagne m/salat og flute
Ingredienser (10 personer)
Lasange med salat og flyte beretnet til | ||
10 | personer | |
Lasagne | Lasagne | Vare |
2,00 | kg | oksefars hakket oksekød |
27,67 | stk | lasangeplader |
2,67 | stk | løg |
10,00 | stk | gulerødde |
1,33 | kg | hakkede tomater |
0,50 | kg | koncentreret tomatpure |
1,67 | spsk | oregano |
1,67 | spsk | tørret basilikum |
2,67 | tern | oksebouillontern |
0,30 | liter | vand |
Bechamelsovs | Bechamelsovs | |
166,67 | gram | smør |
166,67 | gram | hvedemel |
1,67 | liter | minimælk |
0,30 | kg | skæreost |
0,00 | stødt muskat | |
0,00 | salt | |
0,00 | peter | |
Salat | Salat | |
1,00 | stk | iceberg salathoveder |
1,00 | stk | agurker |
1,00 | stk | røde peber |
0,33 | ds | løse mejr |
3,33 | stk | tomater |
0,33 | stk | Bøtte fetaost |
0,00 |
Gulerodssalat (15 pers)
- 4 kg gulerødder
- 3-4 æbler.
- 2 dl rosiner.
- saft fra 1/2-1 citron.
- lidt sukker.
Fremgangsmåde
Vask hænder!!
Tænd ovnen på 200º C varmluft/225º C alm. ovn.
Del holdet i 2: Nogen laver salat, andre laver lasagne/flute
Lasagne:
Hak løgene og riv gulerødderne, skær/riv bladselleri. Svits løgene sammen med kødet i en gryde til kødet er brunt. Switch hakkede tomater, tomatpuré, gulerødder, oregano, basilikum, bouillon samt salt og peber i en gryde, tilsæt løgene og kødet og lad det hele simre 5-10 minutter.
Smelt imens smøret i en lille tykbundet gryde. Hæld melet i under kraftig omrøring, til det hele hænger sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt, og kog saucen op. Riv osten.
Kom herefter muskatnød og ost i, og lader saucen koge igennem et par minutter, mens du stadig rører rundt.
Læg skiftevis et lag kødsauce, bechamelsauce og lasagneplader i et ildfast fad.
Afslut med et lag bechamelsauce. Bag lasagnen ca. 25-30 minutter.
Varm flutene med de sidste par minutter.
Gulerodssalat:
Gulerødder og æbler skrælles og rives på rivejern. Rosinerne og citronsaften blandes i.
Retten smages evt til med lidt sukker.
Mandag d. 26. juli 2021
Hjemmelavet Burger – opskriften med perfekte bøffer & burgerboller
Inspireret (sakset) fra https://gastromand.dk/hjemmelavet-burger-burgerboller-bof/
Forberedelses tid: 1 time. Tilberedelses tid: 15 minutter => Samlet tid: 1 time 15 minutter (kartoffel chips startes om mogenen eller dagen forinden)
Antal: 4 burgere pr. 500 gram kød.
Ingredienser Burgerbøffer
Indkøb til burgere beregnet til | ||
10,00 | Personer | |
2.500,00 | g | Vare |
25,00 | stk | kiks tørre kiks fra fx Bisca, som bruges til ost, ikke dem med creme i – hedder Cream Crackers/Biscuits. Et knuste saltstænger |
2,50 | tsk | Chili (pulver) |
2,50 | tsk | Cayenne peber |
5,00 | tsk | Oregano |
2,50 | tsk | Løgpulver |
2,50 | tsk | Hvidløgspulver |
5,00 | tsk | Paprika |
10,00 | tsk | Salt |
0,00 | Rigelige med friskkværnet peber | |
5,00 | stk | Æg |
5,00 | sjat | Piskefløde |
Ingridiencer hjemmelavede burgerboller
Indkøb til burberboller beregnet til | ||
10,00 | personer | |
Ingridiencer hjemmelavede burgerboller | ||
7,50 | dl | sødmælk |
125,00 | gram | gær |
1,25 | kg | Hvedemel |
2,50 | tsk | fint salt |
2,50 | spsk | sukker |
75,00 | gram | smør |
Æg til pensling | ||
Sesamfrø til drys på burgerbollerne |
Tilbehør fyld til burgeren
Indkøb til burgertilbehør beregnet til | ||
10,00 | personer | |
1,00 | stk | Sprød iceberg salathoved |
1,00 | glas | Syltede agurker – rå agurk i burgere er for børn |
5,00 | stk | Tomat I skiver. |
10,00 | stribe | Bacon |
150,00 | gram | Ketchup – Heinz for Guds skyld and you know it |
Ingridienser bagte fritter / kartoffelbåde med basilikum
Indkøb til kartoffelbåde/chips beretnet til | ||
10,00 | personer | |
2.000,00 | gram | Kartofler – evt nye koartofler |
Burgerbøffer – sådan gør du
Bland hele molevitten og lad gerne farsen stå en times tid på køl.
Før bøfferne formes: knus kiksene og bland dem i farsen.
Form 4 bøffer: husk at hakke dem let med en kniv på hver side (så de ikke krymper sammen til en bold).
Grill bøfferne over kul eller steg dem i lidt olie på en grillpande.
Et par minutter før de er færdige kan du smide en skive eller to af din yndlingsost på (chedar kan anbefales:).
Burgerboller – sådan går du
Bland gæren i den håndvarme mælk og tilsæt mel, salt, sukker og smørret, som skal være blødt.
Ælt dejen meget grundigt igennem, (cirka 10 minutter) eventuelt på røremaskinen med dejkrog.
Kom dejen i en melet skål, dæk den til og sæt den til hævning i stuetemperatur i cirka halvanden time.
Del dejen i 6 stykker og form dem til boller
Læg dem til efterhævning på en bageplade i en halv times tid.
Bollerne pensles med pisket æg, drysses med sesamfrø og bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 minutter.
Bagte kartoffel både/chips – sådan går du.
Vask/skrub kartofler så de er rene. Fjern evt. pletter og øjne og skær dem på langs i både i passende “chips” størrelse.
Læg kartoffelbådene i vand natten over (eller hele dagen)
Vend kartoffelbådene i olie, basilikum og salt blandingen (fx ryst dem i en pose)
Bag kartoflerne i en ovn på 200 grader ca 15-20 minutter.
Hold øje med kartoflerne og vend/rod lidt rundt i dem 1-2 gange undervejs.
Noter
Så er der bare tilbage at bygge burgeren og servere med pommes eller blancherede nye kartofler, som efterfølgende er stegt på panden med friskhakket rosmarin og timian til.
Tirsdag d. 27. juli 2021
Chili Sin Carne (Vegansk ret)
Onsdag d. 28. juli 2021
Festmad
- Flæskesteg med rødkål.
- Vegansk mors brød med hjemmelavet humus
Senere på aftenen laver Celine pandekager med Is og Michael åbner Da Caffe Club.
Torsdag d. 29. juli 2021
Madpandekager eller Pizza (9 personer)
Fredag d. 30. juli 2021
Restedag (9 personer)
Indkøbsliste lørdag formiddag
3 kg kyllingebryst
1,5 liter cola
1,5 liter ketchup
1/2 fl rødvin
3 hønsebouillontern
4 oksebouillontern
8 fed hvidløg
40 gr. frisk ingefær
Tilbehør
1,5 kg ris
Salat
1/2 spidskål
1 iceberg
1 agurker
2 dåser majs
2 peberfrugt
4 tomater
2 fetaost
Salatdressing
Indkøbsliste søndag formiddag
Kød
3 kg fars (til frikadeller)
3 kg oksefars
Pålæg til frokost
1,5 kg kylling (pita)
1,5 kg tun (pita)
Evt. også noget kebab til pita (tjek prisen)
Mejeri
Smør til morgenmad (den store)
½ kg smør til bechamelsovs
Gær (til morgenboller)
6 æg
Ost + 0,9 kg skæreost (30+) til bechamelsovs
1/4 liter Creme Fraiche
Mælk + 3 liter til bechamelsovs (købes ikke i Dagrofa)
1 bt Fetaost
Grønsager/Frugt
4 kg kartofler
14 forårsløg
4 fed hvidløg (det har vi fra lørdag)
3 bdt purløg
14 løg
2 broccolli
2 blomkål
4 iceberg
20 gulerødder
11 agurker
20 tomater
2 peberfrugt
1 ds majs
Æbler/pærer (til Inki)
Brød/Gryn/Mel
2 pk havregryn
Mel (til morgenboller) + 500 g til bechamelsovs
Rugbrød
42 lasagneplader
5 Flute
30 pitabrød
Andet
Marmelade
Hellman mayonnaise
Dressing til salat
Æbleeddike
4 oksebouillontern
Kaffefiltre
1 kg hakkede dåsetomater
0,4 kg tomatpure
Salt/peber/paprika/oregano/basilikum/muskat ? (tjek om vi har)